No items in the cart.

Misia 150 jaar

150 jaar Misia 1872-2022

Misia Godebska was de kleindochter van de Halse cellist François Servais.
Als kind heeft ze in Halle in de Villa Servais gewoond. Later werd ze in Parijs de muze van talloze grote kunstenaars, zoals Renoir, Toulouse-Lautrec, Diaghilev, Picasso, Cocteau of Proust. Ze was een hartsvriendin van Coco Chanel en inspireerde talrijke componisten.


Villa Servais, vzw Servais en cc ’t Vondel sloegen de handen in elkaar voor een feestelijk programma naar aanleiding van Misia’s 150ste verjaardag.

MicrosoftTeams-image (3)

Concert in de gerestaureerde muziekzaal van Villa Servais

30 Maart – Franse versie – 19u00 – €85 (voorbij)

Met welkomsdrink vooraf en nadien receptie en hapjes voor Misia’s verjaardag.

In de gerestaureerde muziekzaal van Villa Servais, precies op Misia’s 150ste verjaardag speelt Julie Depardieu de rol van Misia met muzikale ondersteuning van fluitiste Juliette Hurel en pianiste Hélène Couvert. Ze vertolken composities uit de entourage van Misia.

De Belgisch (Hals)-Poolse Misia Sert werd een symbool voor de vrouwenemancipatie dankzij haar aantrekkingskracht en innemendheid. Satie droeg zijn Morceaux en forme de poire aan haar op, Ravel La Valse, en Stravinsky gaf haar een partituur van de Sacre du Printemps cadeau. Hun muziek staat centraal tijdens dit bijzondere optreden waarin Julie Depardieu ons aan de hand van verbazingwekkende, ontroerende en grappige anekdotes laat kennismaken met deze illustere dame.

MicrosoftTeams-image (5)

Concert in de nieuw aangelegde tuin van Villa Servais

06 juni – Nederlandse versie – 19u30 – €30

Met receptie na de vertelling.

 

Het ensemble Revue Blanche duikt samen met Katharina Smets in het glorieuze en tragische leven van Misia, de koningin van de Parijse salons, maar ook van gebroken dromen en ontmaskerde liefde. Misia’s leven weerspiegelt de artistieke, culturele en sociale geschiedenis van Frankrijk en België anno 1900. Haar leven vol glorie en tragiek, haar artistieke netwerk en de verschroeiende muzikale passie vormen de rode draad tijdens dit optreden.

Radiomaker Katharina Smets gaat samen met musicologe Sofie Taes en componist Frederik Neyrink op zoek naar wie Misia echt was. Ze willen de tijdsgeest begrijpen, met al wat er zich toen op politiek, maatschappelijk en cultureel vlak afspeelde. Misia gidst hen van de vroegmoderne avant-garde naar het heden: welke verhalen en kunstwerken blijken relevant voor ons? Welke schatten willen we absoluut delen met het publiek en welke verhalen moeten doorverteld worden? De reis in de voetsporen van Misia Sert voert hen van Halle over Brussel naar Parijs.

In samenwerking met Vzw Servais en cc ’t Vondel.