No items in the cart.

Bibliotheek Ernest Van Dijck

Wegdromen bij het haardvuur

De bibliotheek Ernest Van Dijck bevindt zich op de eerste verdieping van Villa Servais en is vrij toegankelijk voor de gasten van onze B&B.

Ze dankt haar naam aan tenor Ernest Van Dijck die in 1886 trouwde met Augusta, de jongste dochter van François Servais. Hij ondernam verschillende concertreizen in Amerika, trad op in Europese operahuizen en had veel faam in Wenen als zanger van de opera’s van Richard Wagner. Het jonge paar vestigde zich in de Oostenrijkse hoofdstad en was kind aan huis bij de Weense aristocratie. Ze kregen drie kinderen: Adrienne, Ysolde en Marc.

De keizer benoemde hem in 1891 zelfs tot Kaiserlich-Königlicher Kammersänger.

In 1907 trad hij in Halle op tijdens de festiviteiten rond de honderdste geboorteverjaardag van zijn vermaarde schoonvader François Servais. Zijn nazaten ondersteunen het rijke verhaal van Villa Servais en komen tot op vandaag met veel plezier langs.

Bibliotheek Ernest Van Dijck heeft door de drie terrasdeuren een uniek zicht op de gerestaureerde Halse Sint-Martinusbasiliek. De toegang tot het terras werd uitgewerkt door architect Jean-Pierre Cluysenaar in blauwe steen.

Geniet van dit unieke vertrek in Villa Servais. Neem gerust wat lectuur uit de bibliotheek, verpoos in de gezellige sofa’s die ambachtelijk werden gerestaureerd en droom weg bij het knisperend haardvuur. Zin in een koffietje? Dan biedt onze koffiehoek alles wat u wenst.