No items in the cart.

Cultuur

Halle is een stad die beweegt, leeft én inspireert. Villa Servais is dé ideale locatie om een concert, expositie, vernissage of theatervoorstelling te organiseren. De prachtige Salle de Musique met de grote raampartijen en de adembenemende tuin is een echte inspiratiebron voor mening kunstenaar. Wilt u de zaal graag huren voor een artistieke activiteit of uw beeldhouwwerken in de tuin tentoonstellen? Neem dan zeker contact met ons op.

Wij bieden in onze B&B ook verschillende arrangementen aan die afgestemd zijn op het cultureel leven: Carnaval Halle, de Soldatenprocessie van Lembeek, de Maria-Processie, het Hyacintenfestival en uiteraard de Koningin Elisabethwedstrijd.

Vanuit Villa Servais kunt u in een tiental minuutjes via de Basiliekstraat vlot de Grote Markt bereiken waar u het standbeeld van François Servais van de hand van beeldhouwer Cyprien Godebski en de prachtige Gotische Sint-Martinusbasiliek vindt. Ook de Art-Deco kerk van Sint-Rochus, bekend als ‘De Betonnen Kerk’ werd volledig gerestaureerd en is zeker een bezoekje waard. In de meimaand groeit Halle, ook gekend als Mariastad, uit tot een bloeiend bedevaartsoord en brengen vele pelgrims een bezoekje aan de imposante Basiliek en het beeld van de Zwarte Onze-Lieve-Vrouw.

In de nabije omgeving van de villa vindt u het streekmuseum Den Ast, waar tal van memorabilia rond de figuur van François Servais te vinden zijn en het cultureel centrum ’t Vondel.

Wilt u graag een duik nemen in de geschiedenis? Plan dan zeker een bezoekje aan het Kasteel van Beersel, het Kasteel van Gaasbeek, de Malakofftoren in Lembeek, het huis van schrijver Herman Teirlinck of het domein van kunstschilder Felix De Boeck.

Of wat dacht u van de 10000-Smeerhoutwandeling in Buizingen waarbij je langs mooie plekjes wandelt die voor een deel het decor vormden voor de VRT-reeks ‘Witse’, een bezoekje aan het Streekproducten Centrum van Halle of aan Brouwerij Boon, de Belgische lambiekbrouwerij in Lembeek, die met haar onevenaarbare Geuze al tal van internationale prijzen won. Naast de klassieke Oude Geuze en Oude Kriek maakt deze familiebrouwerij ook de smaakvolle Kriek Boon.

Op de websites van Stad Halle en Toerisme Vlaams-Brabant vindt u tal van inspirerende tips.