No items in the cart.

Fiets- en wandelroutes

Wandelroutes

De stad Halle heeft haar naam te danken aan het Germaanse woord halha wat zoveel betekent als ‘bocht in het hoogland’. Daarmee is eigenlijk alles gezegd. Deze gezellige stad in de Zennevallei en het Pajottenland is de ideale uitvalsbasis om langs gevarieerde wandelroutes de mooie streek te ontdekken, het erfgoed te bewonderen en onze rijke cultuur op te snuiven.

Via de website van het Wandelknooppunt kunt u zelf routes samenstellen of de verschillende suggesties in de ruime omgeving van Villa Servais ontdekken. Ook Toerisme Vlaams-Brabant geeft met plezier enkele inspirerende tips om er te voet op uit te trekken.

Als echte natuurliefhebber kunt u in onze streek tal van betoverende plekjes ontdekken. 

Fietsroutes

Villa Servais in het centrum van Halle is het ideale startpunt om met de fiets het glooiende landschap van de Zennevallei en het Pajottenland te ontdekken. U kunt zelf uw tweewieler meebrengen of een gewone fiets of e-bike huren via ons. Wij vragen om dit aan te duiden in de boekingsmodule zodat we tijdig de gevraagde fietsen kunnen voorzien. Aan Villa Servais is er ook een laadpunt voor elektrische fietsen.

Via de Fietssnelweg F20 kunt u via het jaagpad aan het Kanaal naar Charleroi vlot naar de hoofdstad fietsen. 

Neem een kijkje op de site van Fietsroute en ontdek mooie plaatsjes die u met de fiets in de ruime omgeving van Villa Servais kunt verkennen. Via die website kunt u zelf uw fietsroute samenstellen, een vooraf uitgewerkte thema-fietsroute kiezen én het aantal kilometers bepalen. En ook de website Fietsrouteplanner van Toerisme Vlaams-Brabant geeft met veel plezier enkele pareltjes prijs.