Geuze & Champagne 2021

Om het einde van de restauratie te vieren werd de champagneactie uitgebreid met de lancering van een unieke ‘Oude Geuze Villa Servais’.

De nieuwe capsule en het etiket voor deze feestelijke editie toont een detail van de gerestaureerde terracotta cello. Dit muziekinstrument stond centraal in het leven van François Servais en in diens bijzondere woonst. Het beeldhouwwerk werd gemaakt door Cyprien Godebski in 1864 en volledig gerestaureerd in 2021. De geselecteerde champagne van het wijndomein van de familie Sandrin in Celles-sur-Ources heeft drie jaar kunnen rijpen in 200 jaar oude kelders. De champagne is samengesteld uit 100% Pinot noir-druiven.

De opbrengst van de champagne- en geuzeverkoop wordt aangewend voor de vergulding van de sculpturen in de gevel in 2022. De verkoop van de Misia-cd ondersteunt de twee concerten in het Misia-jaar 2022.

Geuze

Voor de ‘Oude Geuze Villa Servais’ selecteerde de familie Boon samen met Maud en Geert de lambieken voor deze assemblage. Er werd gekozen voor een basis jonge lambiek waaraan drie jaar oude lambiek die gerijpt heeft op kleine eiken vaten, werd toegevoegd. De oude lambieken uit deze vaten onderbouwen het eik-karakter in de smaak.

Jos, Frank, Karel Boon, en Maud & Geert