No items in the cart.

Marie-Henriette

Suite Marie-Henriette is een riante kamer op de eerste verdieping van het gastenverblijf met centraal zicht op de prachtig ingerichte tuin van Villa Servais en de Art-Deco kerk van Sint-Rochus. In de kamer kunt u twee originele houten moerbalken terugvinden, een authentieke marmeren schouwmantel en unieke kunstwerken. Deze kamer beschikt over een ruim kingsize 5* bed met kwalitatief Belgisch bedlinnen. Het luxeverblijf met intens blauwe accenten werd uitgewerkt in Blackthorn Velvet uit de William Morris-collectie van House of Hackney en omvat naast een bureau ook een eigen salonnetje en een extra tafel. De badkamer is luxueus ingericht met een ligbad, douche, dubbele lavabo en prachtig Belgisch kraanwerk. Waan u even een echte koning(in) en neem plaats in de unieke koningsblauwe sofa’s, die Maud met veel kennis van het ambacht heeft gestoffeerd. 

Uitrusting: suite

Oppervlakte 36,36 m²

Parking met QR- en cijfercode

Niet-rokers

Bed 180 cm breed

Luxe ontbijt met regionale producten inbegrepen

Beschikbaar in deze kamer

Douche

Bad

Badlinnen- en producten

Toilet

Bureau

Twee zetels met tafeltje

Aparte tafel

Nespresso/thee

Ruime kleerkast

Kluisje

WiFi

Haardroger

Huisdieren niet toegelaten

Koelkast

Ter beschikking voor u tijdens uw verblijf

Vervoer reserveren mogelijk

Kinderbedje reserveren mogelijk

Oplaadpaal elektrische auto/fiets (vermelden bij reservatie)

Gemeenschappelijk salon

Inchecken en uitchecken: op afspraak (digitale code).  

Mogelijkheid tot aanvraag welkomstpakket ‘Villa Servais-champagne en verrassing’ of uitgebreid pakket 

marie-henriette-konigin-von-2

Aartshertogin MarieHenriette was de nicht van de Oostenrijkse keizer en trouwde op haar 17de met de één jaar oudere Belgische kroonprins Leopold. Het huwelijk was gearrangeerd door koning Leopold I die zo de banden met Oostenrijk probeerde te verstevigen. Het koppel kreeg vier kinderen: Louise, Leopold, Stéphanie en Clementine. Ze hadden weinig gemeenschappelijke interesses en na de dood van hun zoon, kroonprins Leopold, kwamen de eerste barsten in het huwelijk. Marie-Henriette legde zich toe op de paardensport en de kunst. Ze bracht veel tijd door in haar residentie in Spa en leerde er cellist François Servais kennen. François en zoon Joseph traden regelmatig op in het bijzijn van leden van de Koninklijke familie. François was ook de solocellist van de koning en officier in de Orde van Leopold I. 
Soms bracht Marie-Henriette een bezoek aan de familie Servais en aan de Onze-Lieve-Vrouw, ook wel de Zwarte Madonna van Halle genaamd, in de Sint-Martinusbasiliek.