No items in the cart.

Tearoom

Tearoom in een charmant historisch kader

Reis mee door de wereld van François Servais

Wij verwelkomen u met plezier in onze gezellige tearoom. Neem plaats aan een van de tafeltjes of in de zithoekjes en reis mee door de inspirerende wereld van François Servais. Bij zonnig weer is ons zeer ruim terras in de nieuwe aangelegde tuin geopend. 

Tea

Tijdens zijn leven trok cellovirtuoos François Servais er regelmatig op uit om concerten te geven in verschillende landen. In onze tearoom vindt u een assortiment aan thee dat een duidelijke knipoog geeft naar zijn vele reizen doorheen Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk, Oostenrijk en zijn fascinatie voor Japan. De theeselectie werd zorgvuldig samengesteld door Ann Vansteenkiste van Curiosithee. Deze theesommelier is van opleiding herboriste en deelt haar passie voor thee graag met u. Geniet van de subtiele smaken en harmonieuze blends.

MicrosoftTeams-image (22)

Afternoon Tea

In onze tearoom plaatsen we graag de traditie van de afternoon tea centraal. Wist u dat dit gebruik bij de Britse bevolking al ingeburgerd is sinds 1840, de periode waarin Villa Servais werd gebouwd. Koningin Victoria van Groot-Brittanië wilde meestal niet wachten tot het diner werd opgediend en liet in de namiddag een kleine maaltijd met broodjes, boter, slagroom, koekjes en cake klaarmaken. Ze nodigde haar vriendinnen uit om mee te genieten van al dat lekkers. Het begrip ‘afternoon tea’ was geboren.

Wij serveren u in onze tearoom een menu dat uit drie onderdelen bestaat. We starten met een trio van traditionele sandwiches, gevolgd door zelfgemaakte scones met slagroom en confituur. Tot slot eindigen we met een assortiment van huisgemaaakte gebakjes.

Misia Bord

Heeft u zin in iets zoets ? Daarvoor is er het Misia dessertbord met opnieuw de koffie of vele soorten thee.

Maak het extra feestelijk met een glaasje Champagne Sandrin Villa Servais of Oude Geuze van het huis. Naast onze eigen blends serveren we ook enkele streekbieren en wijntjes.

Praktisch

Reserveer een tafeltje voor de afternoon tea op zondag tussen 14.00 uur en 18 uur. Wij werken enkel op reservatie om u optimaal te kunnen ontvangen. Op zaterdag organiseren we afternoon tea voor groepen vanaf 25 personen.

De prijs voor afternoon tea met huisgemaakte hapjes en een fijne selectie thee of koffie bedraagt 35 euro per persoon. Het Misia-dessertbordje kost 10 euro pp. Koffie of thee is altijd inbegrepen. Wenst u liever een puntje taart van de dag? Dat kan!

Wilt u graag een tafeltje reserveren in onze gezellige tearoom of genieten van een exclusief ontbijt? Dat is perfect mogelijk. Vraag meer inlichtingen via info@villaservais.be of 0475 75 44 74 of boek uw tafeltje online: