No items in the cart.

Tearoom NIEUW

Wilt u graag een tafeltje boeken in onze ruime en gezellige tearoom om samen met uw gezin, familie, vrienden, zakenrelaties of collega’s te genieten van een kwaliteitsvolle maaltijd in een uniek kader? Dan helpen wij u met veel plezier verder.

Wij hebben een uitzonderlijk tearoommenu voor u samengesteld, met veel aandacht voor lokale producten. Het menu ontwikkelden we in samenspraak met Marie-Claire Quittelier van Food-food en is geïnspireerd op de landen waar François Servais regelmatig vertoefde of een uitzonderlijke interesse in had: Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Rusland, Frankrijk, Oostenrijk en Japan. 

centered-slider-img-04

Een smaakvol tearoommenu… met veel zorg voor u klaargemaakt 

Reis mee door de wereld van François Servais

De herkomst van de ‘afternoon tea’

De afternoon tea is een Britse traditie die dateert uit het begin van de jaren 1840. In die periode werden er slechts twee maaltijden per dag gegeten: het ontbijt en het diner. Hertogin Anna uit Bedfort kreeg tussen 16 en 17 uur meestal honger en wilde niet wachten tot het avondmaal. Haar personeel maakte een lichte snack klaar bestaande uit sandwiches, zoete broodjes, taartjes en allerlei soorten thee.  

Tijdens een van de zomers in Woburn Abbey besloot ze enkele vriendinnen een uitnodiging te sturen voor haar ‘afternoon tea’: een evenement waar thee en lekkernijen gevolgd werden door een wandeling. Die middag werd een groot succes en de hertogin zette de traditie verder eens ze terug was in Londen. Andere gastvrouwen volgden haar voorbeeld en een nieuwe bijeenkomst voor de elite was geboren. De dames van de high society dosten zich voor dit formeel event uit in prachtige lange jurken en droegen kostbare juwelen, handschoenen en hoeden. 

Koningin Victoria tilde dit evenement van de adel naar een nog hoger niveau door ‘tea receptions’ te organiseren waarbij zo’n 200 gasten tussen 16 en 19 uur in comfortabele stoelen of banken op heerlijke lekkernijen en unieke infusies van thee werden vergast.

Tijdens zijn tournee in Londen werd François Servais vaak uitgenodigd voor een afternoon tea. Als cellovirtuoos behoorde hij tot een elite van schrijvers, dichters, kunstenaars en musici die mekaar tijdens sociaal-literaire bijeenkomsten ontmoetten en inspireerden.  

In Villa Servais willen we u graag de sfeer van deze saloncultuur laten herbeleven.

Wij nodigen u uit om plaats te nemen in een van de comfortabele zetels van ons theesalon en brengen u een unieke selectie van smaakvolle gerechtjes, volledig geserveerd volgens de regels van de kunst zoals dat in de beroemdste Londense hotels vandaag nog altijd gebeurt. Geniet van onze zelf geblende theesoorten die het kwaliteitslabel van Villa Servais dragen of andere warme dranken, broodjes, huisgemaakte scones, gebakjes van de lokale banketbakker en zoetigheden. 

Villa Servais-Menu

< class="qodef-m-text" >Een smaakvol tearoommenu… met veel zorg voor u klaargemaakt

Thee, koffie of chocolademelk

Villa Servais Signatuur thee, koffie naar keuze of huisbereide warme chocolademelk

Trio van kleine sandwiches

Gerookte zalm, roomkaas en rode uien

Dunne plakjes komkommer en waterkers

Traditionele eiersalade, mayonaise

Zelfgemaakte scones

geserveerd met huis geklopte room en aardbeien- of frambozenjam

Keuze uit een mini-taartje en cake met sinaasappelmarmelade

Snoepgoed

Madeleines

Macarons en chocolade

Onze tearoom is dagelijks geopend van 12 uur tot 19 uur, ook tijdens het weekend.  
Op dinsdag zijn we gesloten.

Om u in de perfecte omstandigheden te kunnen ontvangen werken we voor onze afternoon tea enkel op reservatie via e-mail of telefoon.

Er is een speciaal zithoekje voorzien voor de kinderen. De tearoom is via een speciaal hellend vlak ook toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit.

Heeft u specifieke veganistische wensen? Geef dit dan zeker mee.

Reserveer nu een tafeltje in het gezellige interieur van ons theehuis en geniet van de sfeervolle inrichting en de lokale kwaliteitsproducten.

Staat er een bijzonder evenement in uw agenda genoteerd en wilt u dit op een gepaste manier vieren? Kies dan voor onze Celebration Afternoon Tea. Het menu blijft ongewijzigd maar wordt vergezeld van een glaasje Cuvée Villa Servais van het champagnehuis Sandrin uit Celles-sur-Ours.

Wilt u graag thuis nagenieten van onze Signatuur-theesoorten? 

U kunt de huisgemaakte blends van Villa Servais aankopen in onze shop en thuis de sfeer van de afternoon tea creëren. Kies een mooie theepot, brouw onze thee volgens de regels van de kunst, combineer dit met smaakvolle hapjes en geniet van elk moment.