No items in the cart.

Maud & Geert

Een levenswerk

"Het idee was om na ons pensioen in Frankrijk een historisch pand te restaureren tot we de kans kregen om in onze eigen stad Halle Villa Servais te kopen. Onze levensdroom kwam ineens dichterbij…"

Zo begint het fascinerende verhaal van Maud en Geert die samen met dochter Enora in 2016 de kans grepen om de 19de eeuwse neo-palladiaanse villa van cellist François Servais en zijn echtgenote Sophie Feygin aan te kopen. Vanuit een gedeelde passie voor geschiedenis, cultuur, het lokale leven en… mensen besloten ze de sprong te wagen en de villa die al sinds 1981 leeg stond volledig te restaureren. 

Hun passieproject nam vijf jaar in beslag en elke ruimte werd volledig gerestaureerd met respect voor de vroegere indeling en behoud van het 19de eeuwse karakter, maar voorzien van alle hedendaags comfort. Ook de buitenzijde van Villa Servais kreeg een tweede leven. 

De villa was ten tijde van Servais dé ontmoetingsplaats voor muzikanten, dichters, kunstenaars, reizigers en de lokale bevolking. Die functie krijgt ze opnieuw. Naast een privéwoning, een muziekzaal, een gezellige tearoom huisvest dit imposant gebouw ook een B&B met acht luxueuze gastenkamers die in elk klein detail de betoverende sfeer van weleer oproepen.